De omgeving

Torrevieja
Torrevieja staat vooral bekend om zijn zoutmeren. De zoutmeren van Torrevieja en La Mata zijn de grootste van Europa. Of je kilometerlange zandstranden verkiest, kleine idyllische plaatsjes tussen de rotsen of je in de zoutmeertjes (Las salinas) wil laten drijven, hier vind je alles op enkele kilometers van elkaar. Eveneens kan je er lekker eten, aangename wandelingen maken , winkelen, marktjes bezoeken, boottochtjes maken, naar de kermis gaan, het zee en zout museum verkennen, de Toren der Moren (Torre del Moro) bezichtigen.
Meer info Lorufete >

torrevieja

Stranden
Er zijn heel wat stranden aanwezig. Bezoek de stranden van La Mata, Playa Flamenca en Campoamor. Deze zijn uitermate geschikt om mooie wandelingen te maken en op heel wat stranden zijn ook speeltuintjes aanwezig. Er zijn zowel zand- als kiezelstranden.
Cabo Roig is de naam van een urbanisatie , zandstrand en jachthaven in de deelgemeente Orihuela-Costa. Cabo Roig betekent letterlijk uit het spaans vertaald afgeknabbelde kaap. Cabo is het spaanse woord voor kaap en Roig komt van het spaanse werkwoord roer, wat afknabbelen betekent. Maak een wandeling aan de Cabo Roig !

playa-flamenca
La Mata
Dit is het langste strand van Torrevieja. Door zijn fijn goudkleurige zand en zeer aangename ligging (omringd door het natuurpark van La Mata) is dit een strand van zeer hoge kwaliteit.

la-mata
La Zenia Boulevard
Het shopping center behoort tot de grootste van de hele Costa Blanca regio en je kan er ondermeer volgende winkels aantreffen: Leroy Merlin, Decathlon, Zara, H&M, Geox, Swarovski,…. Er is ook een hypermarkt Alcampo. Naast winkels kan je er heel wat restaurants vinden. La Zenia Boulevard is eveneens een ontmoetingsplaats waar er heel wat evenementen kunnen plaatsvinden. Het ligt op ongeveer 2.5 km van onze residentie.

zenia-boulevard

Calblanque
Het natuurpark Calblanque is gelegen ten zuiden van de Mar Menor aan de zee en ten oosten van Cartagena.
Je kan er prachtige wandelingen maken. (info te verkrijgen in infocenter ter plaatse).
calblanque

Salinas de San Pedro
Bij Lo Pagan, in het noorden van de Mar Menor, en ten zuiden van Torrevieja kan je een natuurpark met zoutmeren vinden. Je kan er wandelen, fietsen maar ook zwemmen. Een aanrader zijn de modderbaden. Je kan er ook wilde flamingo’s gaan spotten.

SanPedrodelPinatar
Fietsen
De streek is ideaal om er te mountainbiken en racefietsen. Fietsen kunnen op diverse plaatsen worden gehuurd. Tochten langs de
kust, rond de salinas of in het binnenland zijn fantastisch om te doen.
Meer info Interbike >
Meer info Wikiloc >

fietsen

fietspad
Dierenparken
Het dierenpark RioSafari bevindt zich in Elche op ongeveer 45 km van onze residentie. Het is een ideale plaats om met kindjes te bezoeken.
Het safariprak Aitana is gelegen in het achterland van Benidorm op de weg Alcoy – Villajoyosa. Het park kan worden bezichtigd met de auto.

aitana

rio-safari

Waterpretparken
Aquapolis in Torrevieja heeft heel wat waterattracties te bieden voor zowel kinderen als volwassenen. Lees meer >

aquapolis

Een kleinschaliger waterpretpark vind je in La Siesta, Aquapark Flamingo. De vele redders geven je een veilig gevoel. Lees meer >

aquapark-flamingo

Steden
Behalve rust en zon zijn er aan de Costa Blanca en Costa Calida ook tal van mooie steden.
Alicante heeft alles wat je van een mediterrane stad mag verwachten: een lange historie, waardige gebouwen, door palmen omzoomde avenues en paseos, en alle voorzieningen van een levendige provinciestad.
In Cartagena kan je het oudste amfitheater van Europa vinden.

Murcia is een prachtige universiteitsstad met een mooie kathedraal, een oud stadscentrum en fijne, kleine straatjes om door te slenteren.
In Elche bevindt zich een fascinerende botanische tuin in een prachtig palmbos. De bomen zijn vermoedelijk in de 4de eeuw v.C. geplant.

alicante

murcia

Boot naar Tabarca
Het eiland is gemakkelijk te bereiken vanuit verschillende havens. Vooral vanuit Santa Pola zijn er heel regelmatige verbindingen, vanuit Alicante en Torrevieja is het aanbod iets minder en liggen de prijzen iets hoger. Je kan kiezen uit verschillende overzetboten zoals onder andere een catamaran of een speedboot.

Tijdens de reis kunt u genieten van het mooie uitzicht en ook is het mogelijk om wat te eten. Geniet ook eens van een heerlijk drankje op het dek. Tijdens de reis naar het eiland Tabarca kun je ook nog eens de onderwaterwereld bewonderen. Doordat het schip voorzien is van een transparante bodem, kun je de vissen onder je zien zwemmen. Het water voor de Spaanse kust is erg helder en dus heb je een erg mooi uitzicht onder water.

Aan de haven kan je terecht voor informatie over de dienstregelingen en prijzen.

barco

tabarca